home

Orthopedie : wij helpen u graag weer in beweging

Foto van een zorgverlener die een patiënt onderzoekt
Foto van een zorgverlener die een patiënt onderzoekt

Orthopedie richt zich op het verminderen van pijn en bewegingsbeperking. We onderzoeken uw klachten, bespreken welke behandelmogelijkheden er zijn en beslissen samen met u wat in uw persoonlijke situatie de beste behandeling is. Ons streven is u met kennis en vertrouwen een nieuwe start te bieden, zodat u door kunt gaan met wat voor u belangrijk is.

Orthopedie OLVG onderscheidt zich door zeer uitgebreide orthopedische expertise. Onze gedreven en ervaren orthopedisch chirurgen werken  in kleine, gespecialiseerde teams per gewricht of aandoening.

De polikliniek Orthopedie is gevestigd op beide hoofdlocaties van OLVG. Uw afspraak wordt gepland op uw voorkeurslocatie. Orthopedische operaties vinden met name plaats op OLVG, locatie West. Enkele uitzonderingen op locatie Oost.

Medisch-wetenschappelijk onderzoek neemt bij Orthopedie OLVG een belangrijke plaats in. We hebben daarom een eigen researchbureau. We werken continu aan verbetering van onze zorg. Dit doen we voor én met onze patiënten.

Speerpunten Orthopedie OLVG:

  • heupchirurgie en heupprotheses
  • kniechirurgie en knieprotheses
  • revisiechirurgie (vervanging van een prothese)
  • schouderchirurgie en schouderprotheses
  • wervelkolomchirurgie en scoliose
  • voet- en enkelchirurgie
  • sportletsels
  • hereditaire multiple exostosen (HME/MO)
  • kinderorthopedie
  • traumatologie

Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Feiten & cijfers

3.782
orthopedische operaties per jaar
15
orthopedisch chirurgen
53.577
poliklinische consulten per jaar

Ervaringsverhaal

Expertisecentrum voor schouder en elleboog : ik realiseerde me niet hoe bijzonder dit is

Voor complexe schouderproblemen heeft OLVG een expertisecentrum geopend. Vóór een operatie maakt de orthopedisch chirurg een 3D-filmpje met een CT-scan. Zo kan hij de operatie optimaal voorbereiden, voor het beste resultaat.

Een pijnlijke val op de schouder maakte een abrupt einde aan een schaatstocht in Zweden. De schouder van meneer Dijk was uit de kom. In een plaatselijk ziekenhuis werd de arm teruggeplaatst, maar hij kreeg ook het advies: laat het thuis even goed nakijken. Terug in Amsterdam ging hij naar het expertisecentrum voor schouder en elleboog van OLVG.

Lees verder

Fotoboek