home

Kindergeneeskunde : uw kind is bij ons in goede handen

Foto van een koffertje met kinderkleding
Foto van een koffertje met kinderkleding

Kindergeneeskunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van patiënten in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderarts behandelt niet alleen kinderen die een ziekte of aandoening hebben. Ook kinderen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is, kunnen worden onderzocht en behandeld door de kinderarts.

Samen met de ouders en het kind bepalen we welke zorg en begeleiding nodig is. Bovendien houden we in elke situatie rekening met de ontwikkeling en omgeving van het kind.

Onze bijzondere aandachtsgebieden

De kinderartsen van OLVG hebben ieder hun eigen bijzondere aandachtsgebieden, zoals onder andere longaandoeningen, astma, diabetes, obesitas, hartaandoeningen, afwijkingen in de groei of problemen bij pasgeboren kinderen.

In OLVG opereren (kinder-)chirurgen voornamelijk veelvoorkomende aandoeningen. Bijvoorbeeld botbreuken na ongevallen, lies- en navelbreuken, niet ingedaalde balletjes en blindedarmontstekingen. Kinderen die in OLVG worden geopereerd, kunnen voor één of meerdere dag(en) worden opgenomen op de kinderafdeling. Kinderchirurgie is een deelspecialisme van Chirurgie.

Verpleegafdelingen en Poliklinieken

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Verpleegafdelingen en Poliklinieken voor locatie, route & contact.

Ervaringsverhaal

'Er liggen veel kinderen met kinkhoest in het ziekenhuis' : Kinderarts Sjanna over vaccinaties

De vaccinatiegraad in Amsterdam is laag, zelfs ver onder de norm van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wat betekent dit voor kinderen in de stad? Kinderarts in OLVG Sjanna Besteman vertelt over de zieke kinderen die ze in het ziekenhuis behandelt, de geruchten die nog altijd rondgaan over gedragsproblemen na vaccinaties en de gesprekken die ze voert met twijfelende ouders. ‘Uiteindelijk willen ouders natuurlijk het beste voor hun kind.’
 

Lees verder

Begrijp uw lichaam