home

Hematologie : u bent bij ons in goede handen

Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. Bijvoorbeeld bloedstollingsstoornissen, vormen van bloedarmoede en trombose. Ook bepaalde vormen van kanker, zoals (acute) leukemie, lymfeklierkanker en de ziekte van Kahler, worden door de hematoloog behandeld. 

De afdeling Hematologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde

De internist-hematoloog is uw hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling, zoals researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en hematologieverpleegkundigen.

OLVG is een behandelcentrum voor acute leukemie en expertisecentrum voor sikkelcelziekte. Ook verzorgen wij het voor- en natraject voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan.

De afdeling Hematologie van OLVG werkt volgens de laatste richtlijnen en is betrokken bij een groot aantal wetenschappelijke studies. We werkt nauw samen met AMC, VUmc en diverse patiëntenorganisaties.

Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Veelgestelde vragen

U kunt uw geplande afspraken zien in MijnOLVG.

U kunt de meeste afspraken verzetten via MijnOLVG. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina: Afspraak verzetten. Als het u niet lukt om uw afspraak te verzetten via MijnOLVG, dan kunt u bellen naar de polikliniek van de OLVG-locatie waar u de afspraak heeft.

Let op: het verzetten van uw afspraak kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk.

Het kan zijn dat het spreekuur van de zorgverlener uitloopt. Daarom verzoeken wij u om nog 30 minuten beschikbaar te zijn ná de afgesproken tijd.

Wij proberen binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is er 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen? Dan vragen wij u om de polikliniek te bellen.

U downloadt de MijnOLVG-app in de App Store of Google Play Store. U kunt ook inloggen via de website www.mijnolvg.nl

U logt eenvoudig in met DigiD. Daarvoor klikt u in de MijnOLVG-app op de blauwe knop 'DigiD'. Op www.mijnolvg.nl klikt u op de oranje knop 'Inloggen met DigiD'.

Heeft u vragen over MijnOLVG of heeft u hulp nodig? U kunt terecht bij het Patiënten Servicepunt. We helpen u graag.

Als u bloed moet prikken voor uw volgende afspraak, staat er een laboratoriumformulier in MijnOLVG. U vindt uw laboratoriumformulier in MijnOLVG in het menu bij 'Aankomende laboratoriumonderzoeken en ingrepen'. 

De datum op het laboratoriumformulier is een indicatie. Zorg dat u minimaal 3 werkdagen voor uw poliafspraak bloed laat prikken. De uitslag van het bloedonderzoek kan dan besproken worden tijdens uw afspraak op de polikliniek.

Ja, voor bloedprikken in OLVG, locatie Oost en West raden wij u aan om een afspraak te maken. Dit kunt u online doen.

Op andere locaties van OLVG Lab kunt u altijd binnenlopen zonder afspraak. Soms moet u op deze locaties wel iets langer wachten. Lees meer op de website van OLVG Lab.

U kunt uw laboratoriumformulier vinden in MijnOLVG onder Menu > Aankomende laboratoriumonderzoeken en ingrepen.

Als u uw laboratoriumformulier niet kunt vinden in MijnOLVG, kunt u ook een nieuw formulier ophalen bij de balie van de polikliniek in het ziekenhuis.

Neem contact op met uw zorgverlener door een vraag te stellen via MijnOLVG. Bij hele erge bijwerkingen kunt u bellen naar de polikliniek.

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.

Heeft u de medicijnen binnen 2 werkdagen nodig? Bel dan naar de polikliniek.