home

Radiologie en Nucleaire geneeskunde : wij staan midden in de samenleving

Foto van een zorgverlener die iets aanwijst op een scanbeeld
Foto van een zorgverlener die iets aanwijst op een scanbeeld

Op de afdeling Radiologie worden beeldvormende technieken gebruikt om tot een juiste diagnose te komen. Daarnaast worden er behandelingen uitgevoerd.

Afhankelijk van het gevraagde onderzoek worden afbeeldingen gemaakt met behulp van röntgenstraling (röntgenfoto, CT, DEXA), geluidsgolven (echografie), een zeer sterk magneetveld (MRI) of radioactieve stoffen (nucleaire geneeskunde). Bij het uitvoeren van een behandeling wordt soms ook van deze technieken gebruikt gemaakt.

De radioloog/nucleair geneeskundige bekijkt de beelden en geeft de onderzoeksresultaten door aan uw huisarts of behandelend arts. Omdat de uitslag van het onderzoek de diagnose en een eventuele behandeling bepaalt, krijgt u de uitslag te horen van uw huisarts of behandelend arts en niet van de radioloog/nucleair geneeskundige. 

OLVG is een opleidingsziekenhuis en daarom kan een onderzoek of behandeling verricht worden door een radiodiagnostisch laborant/medisch nucleair werker en/of radioloog in opleiding. Zij worden altijd bijgestaan en gesuperviseerd door ervaren radiodiagnostisch laboranten/medisch nucleair werkers en/of radiologen.

Dagbehandelingen en Poliklinieken

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Dagbehandelingen en Poliklinieken voor locatie, route & contact.

Onderzoeken