home

Oncologisch Centrum : we zijn er voor u op ingrijpende momenten

Foto van een medewerker in gesprek met een patient.
Foto van een medewerker in gesprek met een patient.

Uw huisarts heeft u doorgestuurd naar OLVG Oncologisch Centrum omdat u misschien kanker heeft. Dan is het prettig dat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent. U krijgt hier uw onderzoeken. En als het nodig is vaak ook de behandeling. De onderzoeken en behandelingen heten samen een zorgpad. U heeft vaste contactpersonen. Daar kunt u altijd terecht met vragen over uw ziekte of behandeling.

OLVG Oncologisch Centrum is een groot behandelcentrum voor kanker. Jaarlijks komen er ongeveer 2000 nieuwe patiënten in OLVG voor een kankerbehandeling.

U kunt voor de meeste kankersoorten bij ons terecht

In OLVG kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van veel verschillende soorten kanker. Een overzicht van zorgpaden per kankersoort vindt u onderaan deze pagina bij Zorgpaden.

U kunt hier terecht voor deze behandelingen:

Soms krijgt u een deel van uw behandeling bij Antoni van Leeuwenhoek of Amsterdam UMC.

We werken samen aan uw behandeling

In OLVG Oncologisch Centrum werken artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners die veel weten over kanker samen om u een passende behandeling te bieden. We overleggen waar nodig met artsen uit andere ziekenhuizen. Bijvoorbeeld Antoni van Leeuwenhoek en Amsterdam UMC.

U kunt meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

U kunt soms een behandeling krijgen die nog wetenschappelijk onderzocht wordt. Artsen kijken dan of nieuwe medicijnen of behandelingen goed werken en of patiënten er baat bij hebben. Uw arts kan dit aan u vragen, maar u kunt zelf ook aangeven dat u mee wilt doen aan wetenschappelijk onderzoek. Zo kunt u profiteren van de laatste ontwikkelingen.

Wilt u weten of er onderzoeken lopen waar u baat bij kunt hebben? Bespreek dit met uw arts.

Minder grote operaties, zodat u sneller herstelt

In OLVG behandelen we zoveel mogelijk minimaal invasief. Dat betekent dat ook grote operaties via kleine sneetjes gedaan worden. Zo heeft u minder kans op complicaties en herstelt u sneller dan bij een ‘gewone’ operatie. Vaak gebruiken we daar een robot voor, waarmee de arts heel precies kan opereren.

Zorg die thuis kan, krijgt u daar

Voor veel mensen is al die tijd in het ziekenhuis zwaar. Met de chemobakfiets kunnen we een deel van de behandeling bij u thuis doen. Uw eigen oncologieverpleegkundige is daar gewoon bij. Dezelfde zorg met dezelfde gezichten als in het ziekenhuis, maar dan thuis.

De Onco Monitor biedt u digitale hulp thuis bij chemotherapie of immunotherapie. Via De Onco Monitor kunt u op elk moment vragen stellen over bijwerkingen van de behandeling.

Bakfiets

Meer over zorg bij kanker

Wilt u meer weten over zorg bij kanker in OLVG? Op olvg.nl/beter-in-amsterdam vindt u informatie over verschillende kankersoorten, tips voeding en bewegen bij kanker en ervaringsverhalen.

Lees meer over zorg bij kanker

OLVG magazine over Leven & Kanker

In samenwerking met Stichting Ook ontwikkelde OLVG een magazine voor oncologie patiënten en hun naasten. In het magazine vind je een greep uit het aanbod van ondersteunende zorg die we binnen OLVG verzorgen, maar laten we ook zien wat onze partners van buiten het ziekenhuis bieden om patiënten te ondersteunen tijdens en na de behandeling. Ook staan er ervaringen in van patiënten die te maken krijgen met kanker.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking in en rond Amsterdam

 OLVG vormt samen met het BovenIJ Ziekenhuis Oncologisch Centrum Amsterdam het grootste oncologische samenwerkingsverband van Amsterdam.  

Ook zitten we met 13 ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland in het regionale kankernetwerk OncoNovo+. We werken samen om kankerzorg in de toekomst goed, toegankelijk en beschikbaar te houden.

 

Ervaringsverhaal

Robin kreeg borstkanker: ‘Ik kan nu zo genieten van kleine dingen’

Robin was 33 toen ze vorig jaar tijdens een zakenreis een knobbel in haar borst voelde. Al snel bleek dat ze een agressieve vorm van borstkanker had. Veel tijd om stil te staan bij het nieuws had ze niet. Hoe verwerk je zo’n diagnose? ‘Ik vraag mezelf elke dag: wat heb ik vandaag nodig om mezelf te ondersteunen?’

Lees verder