home

Eerste Hart Hulp (EHH) : u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Eerste Hart Hulp (EHH)

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, A3

Openingstijden

Contact

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de dagbehandeling

De Eerste Hart Hulp (EHH) zit op afdeling A3, locatie Oost. Deze afdeling is bestemd voor snelle en grondige diagnostiek en observatie van patiënten met een verdenking op acute en ernstige hartklachten, zoals pijn op de borst of hartritmestoornissen.

De EHH geeft een capaciteit tot wel 12 bedden. U kunt via de Spoedeisende Hulp (SEH), de polikliniek of huisarts worden doorverwezen. Op de EHH worden er onderzoeken ingezet om meer duidelijkheid te krijgen over uw diagnose. Onderzoeken die standaard worden ingezet zijn ECG (hartfilmpje), bloedafname en mogelijk een röntgenfoto van uw hart en longen. Belangrijk voor de diagnose is de aard van uw klachten. Deze worden door middel van vragen (anamnese) aan u uitgevraagd. De gemiddelde ligduur is 4 uur.

Patiënten op de EHH krijgen vaak meerdere onderzoeken zodat de cardioloog snel een diagnose kan stellen. Indien de diagnose bekend is, gaat u naar de Hartbewaking (CCU), naar de verpleegafdeling of naar huis. Op de EHH werken gespecialiseerde verpleegkundigen, cardiologen en cardiologen in opleiding.

Huisregels

Vanwege het soms acute karakter van een opname en de instabiele situatie van onze patiënten verzoeken wij u en uw bezoek om een aantal huisregels op te volgen. Deze regels zijn noodzakelijk om een veilige patiëntenzorg te garanderen. Meer informatie over de huisregels ontvangt u op de afdeling CCU (Hartbewaking).