home

W.A. Kijlstra

klinisch neuropsycholoog

BIG-nummer: 39059067925

Als klinisch neuropsycholoog in het ziekenhuis zie ik patiënten bij wie zelf of door anderen veranderingen bemerkt zijn in het denkvermogen (cognitie), en/of op het gebied van emotie en gedrag. Dat kan veroorzaakt worden door schade aan de hersenen, oftewel Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals een verkeersongeluk, een beroerte of versnelde veroudering (neurodegeneratieve ziekte).

Ik richt me op de diagnostiek en (kortdurende) neuropsychologische behandeling van mensen met (het vermoeden van) NAH. Daarnaast ben ik praktijkopleider voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog binnen het OLVG.

(Neuro-)psychologische behandeling is effectief in het vergroten van het inzicht in het (veranderd) neuropsychologisch functioneren en het verbeteren van de omgang daarmee, het verminderen van angstklachten, somberheid of in het vergroten van acceptatie en bevorderen van verwerking. Ik gebruik diverse behandelmethoden (o.a. cognitieve gedragstherapie) en vind een goede werkrelatie met de patiënt (en systeem) van groot belang.

Opleiding en werkervaring

Bij OLVG sinds

2019

Opleiding

Opleiding tot GZ-psycholoog (overgangsregeling)

Opleiding tot klinisch neuropsycholoog, Utrecht

Werkervaring

Spaarne Gasthuis, Haarlem

Heliomare revalidatie, Wijk aan Zee

Amsterdam UMC, Amsterdam

Medisch Centrum Leeuwarden

Talen

Nederlands, Engels, Frans

Nevenfuncties

lid van de visitatiecommissie van de LVMP

docent RINOgroep