home

drs. C.A.C.M. Wijne

sportarts

Vanaf 2001 ben ik werkzaam voor de Sportartsen Groep OLVG. Daarnaast ben ik plaatsvervangend opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam. Sinds de zomer van 2019 hoofd medische staf bij Ajax. Dit betekent dat ik momenteel nog anderhalve dag aan OLVG verbonden ben. Lies-, knie-, enkelblessures en artrose-/peesproblemen hebben mijn speciale belangstelling. Ik ben trots op ons goed lopende ACP (artrose) en shockwavespreekuur voor mensen met chronische peesletsels.

Al sinds 1998 begeleid ik topsporters. Ik heb de sportmedische begeleiding verzorgd bij Omniworld, Almere City, KNVB, Ajax en FC Utrecht (voetbal), en Omniworld Almere en het Nederlands herenteam (basketbal). Daarnaast was ik medisch coördinator van de Nederlandse Basketball Bond. Enkele jaren geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in vechtsporten. Dit heeft ertoe geleid dat we een speciale 'keuringsstraat' hebben ontwikkeld voor professionele vechtsporters. Dit is uniek in Nederland. Ook zit ik in de medische commissie van de Nederlandse Boksbond.

Bij Topsport Amsterdam ben ik verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van de basketbalprogramma’s. In deze functie maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF en ben ik high performance partner van TEAMNL.
Zelf ben ik altijd een actief sporter geweest: tennissen, zeilen, fietsen, maar met name op hoog niveau voetballen. Mijn interesse ligt dus bij vele sporten.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2002

Bij OLVG sinds

1998

Opleiding

OLVG, Amsterdam

Werkervaring

AMC, Amsterdam

Promotie

AMC, Amsterdam

Talen

Nederlands, Engels, Duits