home

Ondersteunen bij digitale zorg via Regiecentrum OLVG

Afbeelding patiënt en arts die aan het videobellen zijn

OLVG is gestart met het ondersteunen van patiënten bij het gebruik van digitale zorg, bijvoorbeeld bij IBD-patiënten. Dit gebeurt in het Regiecentrum OLVG. Hier nemen medewerkers actief contact op met patiënten die geïncludeerd zijn op een digitaal zorgpad. Ondersteunen kan bijvoorbeeld bij het installeren van de MijnOLVG-app, het invullen van vragenlijsten, of daadwerkelijk gebruik van de digitale zorgmogelijkheid.

Taken

Bij IBD krijgen patiënten regelmatig via MijnOLVG een ‘taak’ toegestuurd zoals het zelf doen van een ontlastingtest, of het lezen of bekijken van informatie over hun ziekte. Ook voor u als huisarts kan dit voordelen bieden dat patiënten minder vaak fysieke zorg nodig hebben: stabielere en beter geïnformeerde patiënten, meer patiënten die het nut van digitale zorg inzien.

Ondersteuning vanuit Regiecentrum OLVG

Op dit moment is er ondersteuning bij:

  • MDL: IBD patiënten
  • Neurologie: CVA patiënten
  • Long: COVID/Influenza
  • Orthopedie: Digitale auto anamnese
  • Chirurgie: VIrtual Fracture Clinic

Positieve reacties

Sinds de start van het Regiecentrum hebben we ruim 350 patiënten ondersteund, zowel telefonisch als fysiek, zowel bij poliklinische als klinische patiënten. De mondelinge reactie van de patiënten is positief.