home

Spoedeisende Hulp : wij bieden 24/7 medisch specialistische hulp

Foto van een zorgverlener en een patiënt
Foto van een zorgverlener en een patiënt

Denkt u dat iedere minuut telt, bel dan 112.

In minder ernstige gevallen belt u eerst uw eigen huisarts of de Huisartsenpost (HAP) via 088 00 30 600.

Het komt vaak voor dat mensen zelf naar onze Spoedeisende Hulp (SEH) komen zonder een verwijzing. Dit is niet de bedoeling. Om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste zorg op het juiste moment krijgt, is het belangrijk dat u eerst een verwijzing heeft voordat u naar de SEH komt.

Als u klachten heeft en niet zeker weet wat u moet doen, kunt u gebruik maken van de website www.moetiknaardedokter.nl. Hier kunt u snel en makkelijk zien of u naar de dokter moet, of dat u een andere stap moet nemen.

Twijfelt u nog steeds? Neem dan eerst contact op met uw huisarts.

U kunt op de SEH terecht als u doorverwezen bent door uw huisarts, of met een ambulance gebracht wordt.
De SEH op locatie Oost en West is 24 uur per dag geopend.

Inschrijven

Als u bij de SEH aankomt, schrijven we u eerst in. Bent u onlangs in het buitenland geweest, meld dit dan direct! 

Volgorde van behandeling

  • De verpleegkundige op de SEH vraagt wat er aan de hand is en bekijkt welke dokter het best bij uw klacht past. Dit heet triage. Mensen met zeer ernstige klachten worden sneller geholpen.
  • U kunt hier ook de eerste pijnstilling vragen.
  • Als u bent verwezen door uw huisarts kan de verpleegkundige direct diagnostisch onderzoek inzetten.
  • Het kan gebeuren dat u op een later moment behandeld wordt dan iemand die na u komt. In sommige gevallen gaan kinderen en zieke ouderen voor.

Wat neem ik mee?

  • geldig legitimatiebewijs
  • uw inschrijvingsbewijs van uw zorgverzekeraar
  • medicatie (indien van toepassing)
  • patiëntenpaspoort (indien in uw bezit)
  • geld voor taxivervoer naar huis
  • denkt u opgenomen te moeten worden, dan is het handig om toiletartikelen, ochtendjas, pantoffels en nachtgoed mee te nemen.

Kosten SEH-bezoek

Aan een bezoek aan de SEH zijn kosten verbonden. Ook als u verzekerd bent. Uw zorgverzekeraar betaalt de rekening. Houdt u er wel rekening mee dat SEH-zorg onder uw eigen risico valt.

Bent u niet verzekerd? Of bent u in het buitenland verzekerd maar heeft u geen Europese Zorgverzekeringspas (EHIC of E111 nummer) dan vragen we u een voorschot van € 400,- te betalen. Dit voorschot moet u ter plekke voldoen. Dit kan met contant geld, pinpas of creditcard. De definitieve afrekening vindt later plaats, afhankelijk van de behandeling is het definitieve bedrag hoger of lager dan het voorschot. Uiteraard krijgt u van ons een voorschotnota en betalingsbewijs; deze kunt u bij uw verzekering indienen.

Met uw kind naar de SEH

Alle kinderen die op de SEH komen worden nagekeken volgens een landelijk protocol. Het protocol volgt de regels van de Wet meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld. Dit betekent dat uw kind soms van top tot teen wordt onderzocht. Dit wordt gedaan om mogelijk ander letsel te signaleren of andere oorzaken te onderzoeken. In zeldzame gevallen kan hierdoor een vermoeden ontstaan op kindermishandeling of het getuige zijn van huiselijk geweld.

De SEH is onderdeel van het traumanet van Noord-Holland, een samenwerkingsverband op het gebied van acute zorg.

Ervaringsverhaal

veelgestelde vraag : naar de SEH of de huisartsenpost?

In principe belt u áltijd eerst de Huisartsenpost.

Lees verder