home

Polikliniek Bloedafname locatie West : u kunt hiervoor terecht bij de afdeling Bloedafname

Polikliniek Bloedafname locatie West

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 04

Openingstijden

ma t/m vr van 7.00 tot 17.15 uur, za van 8.00 tot 11.45 uur

Contact

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

Bij de polikliniek Bloedafname op locatie Oost kunt u bloed laten afnemen, materiaal afhalen om urine of ontlasting in te sparen en gespaarde urine of ontlasting afgeven. 

Neemt u bij een bezoek aan de polikliniek Bloedafname altijd het aanvraagformulier dat u van uw arts gekregen heeft en een geldig identiteitsbewijs mee. Op bloedafnamelocaties wordt u bij het inleveren van gespaard materiaal en vóór bloedafname gevraagd zich te identificeren. De medewerker controleert dan of de aanvraag ook echt voor u is bedoeld en er geen sprake is van een verwisseling van het aanvraagformulier of loopbriefje. Zonder een geldig identiteitsbewijs mogen wij geen bloed afnemen.

Bij de ingang trekt u een nummer. U hoeft zich niet te melden bij de balie en kunt meteen plaats nemen in de wachtkamer.

Van wie krijg ik de uitslag van het onderzoek?

De verwijzer die het onderzoek heeft aangevraagd, bij voorbeeld uw huisarts, informeert u over de uitslag van het onderzoek. Wanneer u de uitslag krijgt is afhankelijk van het soort onderzoek dat u gehad heeft. Uw verwijzer kan u daar over informeren. Ook kunt u uw uitslagen inzien via MijnOLVG

Materiaal voor onderzoek

Op de polikliniek Bloedafname wordt het materiaal verzameld dat nodig is voor uw onderzoek. Er wordt bloed afgenomen, maar bijvoorbeeld ook urine en ontlasting verzameld. Er zijn vele honderden verschillende laboratoriumonderzoeken mogelijk in bloed, urine ander lichaamsvocht (zoals bijvoorbeeld zweet) en ontlasting. Welk onderzoek er wordt gedaan hangt af van uw ziektebeeld.

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd nadat al het aangevraagde onderzoek afgerond is. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd. Dit betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kunt u bezwaar maken bij de balie van Bloedafname.

Waar kunt u bloed laten prikken?  

Bloedprikken in OLVG locatie Oost of locatie West kan alleen op afspraak
U kunt hier een afspraak maken.  

Bloedprikken bij u in de buurt
U kunt ook kiezen voor een bloedafname locatie bij u in de buurt.  Bij de meeste locaties  kunt u zonder afspraak binnenlopen.   Bekijk hier waar u terecht kunt.