home

Oogheelkunde : wij bieden u goede zorg dichtbij huis

Foto van een oogonderzoek
Foto van een oogonderzoek

De afdeling Oogheelkunde levert hoogwaardige zorg en geeft graag persoonlijke aandacht aan patiënten. De oogartsen van OLVG hebben ieder hun eigen aandachtsgebieden en behandelen vele vormen van oogaandoeningen.

Op de afdeling Oogheelkunde van OLVG worden patiënten van alle leeftijden onderzocht en behandeld voor diverse oogaandoeningen.

Er werken vele verschillende disciplines; oogartsen, oogartsen in opleiding (arts-assistenten), technisch oogheelkundig assistenten (TOA), Physician Assistent (PA), optometristen, orthoptisten en doktersassistenten.

Kleine ingrepen en laserbehandelingen vinden op de polikliniek plaats. Grotere operaties worden in dagbehandeling op het behandelcentrum op locatie Oost verricht. Dagbehandeling betekent dat u na de ingreep weer naar huis mag.

In OLVG worden met name staaroperaties uitgevoerd, maar ook operaties voor scheelzien, glaucoom (hoge oogdruk) en  ooglidafwijkingen.

Andere aandachtsgebieden zijn: maculadegeneratie ('slijtage van het netvlies'), oogheelkundige zorg bij diabetes en oogheelkundige zorg bij kinderen.

Door ZilverenKruis Achmea is OLVG aangewezen als eerste keus voor staaroperaties. OLVG werkt nauw samen met de academische ziekenhuizen het AMC en het VUmc.

Dagbehandelingen en Poliklinieken

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Dagbehandelingen en Poliklinieken voor locatie, route & contact.