home
Foto van J.C. Goslings

prof. dr. J.C. Goslings

traumachirurg

Ongevallen komen heel veel voor: bij kinderen, bij jonge mensen in de kracht van hun leven en bij ouderen. Dat kan bijvoorbeeld komen door een simpele val thuis, van de fiets of door een ernstig ongeval of misdrijf (schot- of steekwond, mishandeling). De gevolgen van een ongeval zijn vaak groot, bijvoorbeeld omdat men dan niet meer zelfstandig kan leven, werken of wonen.

Als traumachirurg ben ik er voor al deze patiënten. Ik behandel hun botbreuken (overal in het lichaam), maar bijvoorbeeld ook wonden, peesletsels en borst- en buikletsels. De variatie in patiënten en hun letsels maakt de traumachirurgie een heel uitdagend en leuk vak. Ik hecht daarbij veel waarde aan service en kwaliteit. Traumazorg moet goed, snel, veilig en vriendelijk zijn.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2001

Bij OLVG sinds

2017

Opleiding

  • AMC, Amsterdam
  • OLVG, Amsterdam

Werkervaring

  • AMC, Amsterdam (2001 -2017) , naast patiëntenzorg o.a. verantwoordelijk voor:

Traumacentrum TraumaNet AMC, Amsterdam

Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), regio Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland.

Onderzoek, onderwijs, complicatieregistratie

Promotie

Flexafix. The development of a new dynamic external fixation device for the treatment of distal radial fractures. Universiteit van Amsterdam, 1999.

Talen

Nederlands, Duits, Engels

Nevenfuncties

  • Vanuit OLVG als hoogleraar verbonden aan het AMC (trauma onderzoek).
  • Lid-beroepsgenoot Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
  • Trustee en docent AO Foundation (internationale organisatie op het gebied van onderwijs en behandeling van botbreuken en andere letsels).