home
Foto van N. Gunnink - Boonstra

N. Gunnink-Boonstra

verpleegkundig consulent

Aandachtsgebieden

palliatieve zorg, ethiek

Vanaf de start van het Team ondersteunende en palliatieve zorg op locatie Oost, in 2012, ben ik verpleegkundig consulent in dat team. Een heel bijzondere baan! Het is een hele leuke uitdaging geweest om het team samen op te bouwen en deze functie vorm te geven. Het vak zelf is heel bijzonder: om zo dichtbij mensen te mogen komen om een gesprek aan te gaan over de laatste levensfase vind ik een voorrecht. Ik kan er in dit werk de rust en de tijd voor nemen. Het gesprek gaat over wat voor iemand belangrijk is, wat nog wensen zijn. Leven er misschien zorgen of angsten? Voor klachten of te verwachten klachten geven we als team advies, hierin heb ik geleerd om vooruit te denken, te denken in scenario’s en dit ook durven benoemen.

Het is een heel zelfstandige baan, waardoor ik contacten heb door het hele ziekenhuis heen. Inmiddels heb ik door opleiding en ervaring mij in de palliatieve zorg gespecialiseerd en geef ik ook regelmatig onderwijs hierover aan artsen of verpleegkundigen.

Samenwerken met de huisarts en de thuiszorg van de patiënt is een speerpunt. Zij worden ook uitgenodigd voor ons wekelijkse palliatieve MDO, wat elke keer weer leerzaam en inspirerend is.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2013

Bij OLVG sinds

2001

Opleiding

  • MBO-V, Menso Alting College Groningen
  • HBO-V, Hogeschool INholland
  • Specialisatie hematologie, Amstel academie
  • Post HBO Palliatieve zorg, Hogeschool Utrecht

Werkervaring

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG, locatie Oost), Amsterdam

Talen

Engels, Nederlands

Nevenfuncties

  • Lid werkgroep palliatieve zorg in ziekenhuizen Amsterdam, Amstelveen, Almere
  • Lid experttafel PZNL (coöperatie Palliatieve Zorg Nederland)