home
Foto van J.M.G. Florisson

dr. J.M.G. Florisson

plastisch chirurg

Aandachtsgebieden

Mamma chirurgie, aangezichtschirurgie, contourherstellende chirurgie

Ik was altijd al gefascineerd door ziekenhuizen. Als kind vond ik het magisch. Tijdens mijn studie kwam al snel mijn liefde voor plastische chirurgie naar voren. Mijn passie ligt vooral bij de aangezichts-chirurgie, borstchirurgie en contourherstellende chirurgie.
 
Mijn opleiding tot plastisch chirurg heb ik afgerond in het Erasmus MC, een opleiding waar de focus met name op oncologische reconstructieve zorg ligt. Aansluitend aan mijn opleiding heb ik mij in 2017 in het Catharina Ziekenhuis verder verdiept in de reconstructieve zorg van met name de borsten en het aangezicht.

Daarnaast heb ik dit jaar gebruikt om mij verder te specialiseren in de post-bariatrie. Dit is de zogeheten contour-herstellende chirurgie die zich richt op het verwijderen van overtollige huid nadat mensen erg veel zijn afgevallen. 

De diversiteit van het vak maakt het enorm interessant. Het is fijn dat je echt iets kan betekenen voor een iemand. Patiënten zijn vaak enorm dankbaar. Je verbetert echt de kwaliteit van leven. Dat vind ik mooi om te zien.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2017

Bij OLVG sinds

2018

Opleiding

2006 - 2017 Erasmus MC, Rotterdam

Werkervaring

2017 - 2018 Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Talen

Nederlands, Duits, Engels