home

Bloedprikken in Oost of West nu alleen met online afspraak

Voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers verzoeken wij patiënten eerst online een afspraak te maken voor bloedafname. Dit geldt ook voor patiënten die direct doorverwezen worden na een bezoek aan de polikliniek en voor kinderen. Voor het inleveren van materialen hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

Voordelen

Wij werken op afspraak om de wachttijden zo kort mogelijk te houden en 1,5 meter afstand te kunnen houden. Door op afspraak te werken hoeven patiënten bovendien minder lang te wachten. Het maken van een afspraak kan, afhankelijk van de beschikbare tijden, 5 minuten tot 3 maanden van tevoren. Patiënten bepalen zelf de locatie, datum en het tijdstip van de afspraak. Wij verzoeken u uw patiënten hierop te wijzen wanneer er bloed geprikt moet worden.

Eenvoudig en snel

Met het online afsprakensysteem van OLVG Lab maken patiënten binnen een paar minuten een afspraak op OLVG, locatie Oost of OLVG, locatie West. Nadat de afspraak gemaakt is, ontvangen patiënten een bevestigingsmail (deze kan in de spambox terechtkomen).

Ondersteuning bij het maken van de afspraak

De medewerkers van de polikliniek waar uw patiënt onder behandeling is kunnen helpen bij het maken van de afspraak. Patiënten kunnen ook terecht bij het Patiënten Servicepunt of bij de polikliniek Bloedafname.

Extra bloedafnamelocaties in Oost en West

Om drukte te vermijden en 1,5 meter afstand te kunnen houden is niet alleen het online afsprakensysteem ingevoerd, maar zijn ook de bestaande bloedafnamelocaties op locatie Oost en West uitgebreid met een extra bloedafnamelocatie en wachtruimte. Via het online afsprakensysteem worden de beschikbare wachtruimtes en tijden per wachtruimte getoond. Voor alle wachtruimtes kan een afspraak gemaakt worden.
Bekijk onderstaand de wachtruimtes per locatie.

Locatie Oost

Locatie West

Veelgestelde vragen

Er kan van maandag tot en met zaterdag een afspraak gemaakt worden voor de polikliniek Bloedafname op locatie Oost en West.

Van ma t/m vrij zijn tussen 8.30 en 16.30 uur plaatsen beschikbaar via het afsprakensysteem.
Op zaterdag zijn tussen 8.00 en 11.30 uur plaatsen beschikbaar via het afsprakensysteem.

Het afsprakensysteem toont, afhankelijk van de gekozen dienst, welke wachtruimtes beschikbaar zijn. Voor een aantal diensten is slechts 1 wachtruimte per locatie beschikbaar. Soms zijn dit er twee.
Op locatie Oost is wachtruimte 1 dichterbij de hoofdingang. Minder mobiele patiënten kunnen daarom het beste wachtruimte 1 kiezen.
De wachtruimtes op locatie West bevinden zich ongeveer op dezelfde afstand vanaf de hoofdingang.

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Nee, op de Spuistraat en IJburg werken we uitsluitend op basis van inloop. Bekijk hier de openingstijden en andere locaties van OLVG Lab.

Betrokken afdelingen

Bloedafname