home

Voorzieningen OLVG, locatie West

Als patiënt bent u onze gast en onze gasten verzorgen we zo goed mogelijk. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met onze service.

Apotheek

OLVG, locatie West heeft een apotheek die als enige in Amsterdam alle dagen 24 uur per dag open is. Iedereen kan hier terecht, ook als u geen patiënt bent in het ziekenhuis. U vindt de apotheek in de centrale hal bij de ingang van het ziekenhuis.

Naar de apotheek

Cadeauwinkel

De cadeauwinkel verkoopt verschillende soorten tijdschriften, boeken, verpakte snacks en drankjes om mee te nemen. U kunt iemand verrassen met ballonnen, bloemen en fruit of een cadeau. Zo verkopen ze huidverzorgingsproducten en kraampresentjes. Toiletartikelen die vergeten zijn, kunt u er ook krijgen.

De cadeauwinkel is momenteel gesloten.

Internet  

Er gratis wifi beschikbaar in het ziekenhuis. 

Gastvrouwen en receptie

In de centrale hal van het ziekenhuis wordt u welkom geheten door een gastvrouw. Zij kan eventuele vragen beantwoorden en u wegwijs maken binnen het ziekenhuis. Komt u heel vroeg of is de gastvrouw al bezig? In het midden van de hal bevindt zich de receptie. Daar kunt u met vragen terecht.
Openingstijden: ma t/m vrij van 7.00-20.30 uur

Geestelijk verzorgers

Als u in OLVG moet verblijven, kan dat van alles bij u losmaken. Het roept misschien vragen en zorgen bij u op.

Als u daarbij ondersteuning wilt, kunt u een beroep doen op de geestelijke verzorging. Een geestelijk verzorger kan met u praten over wat u bezighoudt, kan met u meedenken en u helpen uw gedachten en vragen te ordenen. Daarnaast kan de geestelijk verzorger u ondersteunen bij uw wensen op het gebied van uw levensovertuiging.

De geestelijke verzorging is er voor u als patiënt, maar ook voor uw familie en naasten. U kunt in contact komen met de geestelijke verzorging via de verpleging.

Gevonden voorwerpen

Bent u iets kwijt? Neem dan contact op met de verpleegafdeling waar u opgenomen bent geweest.

Golfkar

Bent u slecht ter been en staat uw auto wat ver van de ingang? Geen nood: een speciale golfkar rijdt over het parkeerterrein en zet u gratis af bij de ingang van het ziekenhuis en/of brengt u terug naar uw auto. Wilt u gebruik maken van de golfkar? Steek dan uw hand op als u de golfkar ziet rijden. Of vraag ernaar bij de receptie, dan wordt u beneden bij de uitgang in de garage opgehaald.  

De golfkar rijdt van ma t/m vrij van 09.00 tot 16.00 uur.

Kluisjes voor uw persoonlijke bezittingen

Op uw kamer heeft u beschikking over een hangkast met kluisje voor eventuele waardevolle spullen en een nachtkastje. OLVG is een openbaar ziekenhuis waar veel mensen rondlopen. Wij adviseren u daarom om zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis te laten. Bij het geval diefstal s het ziekenhuis hier niet voor aansprakelijk. 

Koffie en thee

Op werkdagen schenken onze vrijwilligers 's morgens op de poliklinieken gratis koffie, thee of limonade. Buiten deze tijden kunt u op de Spoedeisende Hulp en diverse poliklinieken terecht bij automaten waar u tegen betaling koffie of thee kunt halen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het restaurant in de centrale hal. 

In de centrale hal staat sinds kort ook een espressobar, waar u tegen betaling extra lekkere koffie kunt halen. De espressobar is geopend op ma t/m vrij, van 7.30 tot 15.00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is de espressobar gesloten.

Met uw kind naar OLVG

Ter voorbereiding op een bezoek aan OLVG. Meer informatie

Mobiele telefoon

Het gebruik van mobiele apparatuur is op elke plek in OLVG toegestaan, tenzij de gebruiker zich in een ruimte bevindt waar met een verbodsbordje is aangegeven dat dit niet mag.

Parkeren

Lees meer over de parkeermogelijkheden van OLVG, locatie West.

Invaliden

Op vertoon van uw (eigen) geldige invalidekaart, kunt u de parkeerkaart laten afstempelen. Let op: Er wordt gekeken of de rechtmatige kaarthouder aanwezig is.

Patiëntenraad

De Patientenraad adviseert het bestuur van OLVG over patiëntenbelangen zoals dienstverlening, toegankelijkheid en bejegening, maar ook over organisatorische en financiële zaken. Het doel is om de kwaliteit en de veiligheid van de medische, de verpleegkundige zorg en de dienstverlening te verbeteren.

Patiëntenvervoer

Hulp nodig om op uw bestemming te komen? Dan kunt u zich voor vervoershulp melden bij de gastvrouw of bij de receptie. Binnen 5 minuten wordt u door één van onze medewerkers opgehaald, zo nodig met een rolstoel. Voor de terugweg meldt u zich bij de receptie van de afdeling, waar u een afspraak had.

Restaurant

In de centrale hal is een restaurant voor patiënten en bezoekers. Heeft u zin in een kopje koffie, een kleine snack of een hele maaltijd? Bestel het aan de balie en neem plaats aan een van de tafels.

Openingstijden

  • ma t/m vrij: 8.00-19.00 uur
  • za, zo: 11.00-18.30 uur

Rolstoel

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruikmaken van rolstoelen. De rolstoelen staan in de centrale hal.

Stilteruimte en gebedsruimte

Op de eerste verdieping is een stilteruimte waar iedereen rust of bezinning kan zoeken, een kaarsje op kan steken of iets opschrijven in het gebeden/ gedachtenboek. Op de tweede verdieping is een islamitische gebedsruimte.  Beide ruimtes zijn vrij toegankelijk.

Taal Informatie Punt (TIP)

Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier of bij het lezen van een folder? De vrijwilligers helpen u graag. Voor actuele data en tijden zie de agenda

Taxi

Wilt u op de terugreis gebruik maken van een taxi? Onze medewerkers van de receptie of beveiliging bellen de taxi voor u.

Televisie

Tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis kunt u gratis televisie kijken.

Tolk

Het is belangrijk dat u begrijpt wat er tegen u gezegd wordt en dat medewerkers weten wat u wilt zeggen. Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Dan raden wij u aan om een naaste (geen kind) mee te nemen om te tolken. Dit kan alleen als diegene het Nederlands goed beheerst en u zich vertrouwd genoeg voelt om persoonlijke zaken met deze persoon te bespreken. U kunt ook een beroep doen op een tolk via de telefoon. Uw zorgverlener kan een tolk voor u aanvragen. 

Trefpunt AOV

Het Trefpunt AOV is een elektronisch boekingssysteem. Hiermee kunt u als patiënt de terugrit naar uw woonadres in Amsterdam of omstreken regelen.

Wifi: gratis internet

In het hele ziekenhuis kunt u gratis internet gebruiken via KPN Hotspots. Als u internet opstart, krijgt u na enkele seconden een inlogscherm van KPN  te zien. Nadat u bent ingelogd, heeft u onbeperkt toegang tot het draadloos netwerk.
In drie stappen bent u online

  1. Activeer wifi op uw laptop, smartphone of tablet en maak verbinding met het draadloze netwerk 'KPN'.
  2. Start de internetbrowser. De HotSpots inlogpagina van KPN verschijnt dan vanzelf.
  3. In het groene vlak vinkt u aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden en klikt u op de 'inloggen' knop. U heeft nu toegang tot internet.

Vragen en/of problemen?

Heeft u vragen over of hulp nodig bij het inloggen op het draadloos netwerk, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van KPN HotSpots via 0800 04 14. De helpdesk is 24/7 bereikbaar. Meer informatie vindt u op de website van KPN.