home

Voorzieningen OLVG, locatie Oost

Verblijft u in OLVG, locatie Oost of komt u op bezoek? We maken u graag vertrouwd met ons ziekenhuis. Op deze pagina vindt u veel praktische informatie die u tijdens uw verblijf, of bezoek, mogelijk van pas kan komen.

Apotheek

Bezoekers aan de poliklinieken en patiënten die na een (dag)opname in het ziekenhuis weer naar huis gaan. Ook bezoekers en buurtbewoners zijn van harte welkom om hun geneesmiddelen of hulpmiddelen op te halen in onze poliklinische apotheek.

Openingstijden: ma t/m vrij van 8.00 tot 21.00 uur.
Za en feestdagen van 10.00 tot 20.00 uur.
Zo van 12.00 tot 20.00 uur.

Lees verder

Avondspreekuur

De meeste poliklinieken op OLVG, locatie Oost zijn elke dinsdag open tot 20.00 uur. Ook kunt u een röntgenfoto laten maken of bloed laten afnemen.

Baby verschonen

Bij de toiletten nabij de hoofdingang bevindt zich een ruimte waar baby’s kunnen worden verschoond.

Beveiliging

OLVG heeft een eigen beveiligingsdienst. Neem contact met hen op via telefoonnummer 020 599 32 31 als u één van uw eigendommen mist, een voorwerp heeft gevonden, een diefstal of vernieling wilt melden.

Brievenbus

Er is een brievenbus tegenover het restaurant in de Lichtstraat voor bezorging van post binnen en buiten het ziekenhuis.

Espressobar

Bij de hoofdingang is een espressobar. Hier kunt u koffie, thee, frisdranken en zoete lekkernijen kopen.
Openingstijdenma t/m vrij van 07.30 - 15.00 uur. Op zaterdag, zondag en tijdens feestdagen gesloten.

Gebedsruimte voor moslims

In de Lichtstraat vindt u de gebedsruimte voor moslims, de masdjied. Deze is vrij toegankelijk.

Geestelijk verzorgers

Als u in OLVG moet verblijven, kan dat van alles bij u losmaken. Het roept misschien vragen en zorgen bij u op.

Als u daarbij ondersteuning wilt, kunt u een beroep doen op de geestelijke verzorging. Een geestelijk verzorger kan met u praten over wat u bezighoudt, kan met u meedenken en u helpen uw gedachten en vragen te ordenen. Daarnaast kan de geestelijk verzorger u ondersteunen bij uw wensen op het gebied van uw levensovertuiging.

De geestelijke verzorging is er voor u als patiënt, maar ook voor uw familie en naasten. U kunt in contact komen met de geestelijke verzorging via de verpleging.

Kapel

In een zijgang van de Lichtstraat vindt u de Onze Lieve Vrouwe Kapel. U bent hier overdag en in de avonduren welkom voor een moment van stilte, een gebed of om een kaarsje op te steken. Elke twee weken kunt u op zondag om 10.00 uur een kerkdienst bijwonen. Zie de agenda voor de geplande kerkdiensten. Slechthorenden kunnen de dienst via de ringleiding beluisteren. Wilt u meer weten over de geschiedenis, architectuur, inrichting en activiteiten? Bezoek dan de website van de Onze Lieve Vrouwe Kapel

Kapsalon

Kapsalon OLVG vindt u in de lichtstraat van het OLVG-Oost. De medewerkers van de kapsalon hebben veel ervaring met haarwerken en pruiken; ook kunt u bij ons terecht voor advies over haar/hoofdhuidproblemen en haarverlies. Voor patiënten in OLVG-Oost is het mogelijk om op de verpleegafdeling geknipt te worden; de aanvraag hiervoor loopt via de verpleging. Onze openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10:00 - 17:30 uur. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0205993830/ kapsalonolvg@outlook.com. Meer informatie vindt u op www.kapsalonolvg.nl

Kerkdiensten

Elke twee weken is er op zondag om 10.00 uur een oecumenische kerkdienst in de Onze Lieve Vrouwe Kapel. Iedereen is welkom. Zie de agenda voor de geplande kerkdiensten.
Bezoek de website van de Onze Lieve Vrouwe Kapel

Kluisjes 

Heeft u persoonlijke bezittingen die u tijdelijk wilt opslaan? Vlakbij de hoofdingang, naast de toiletten, zijn kluisjes. Het gebruik is gratis.

Koffie en thee

Op werkdagen schenken onze vrijwilligers 's morgens op de poliklinieken gratis koffie, thee of limonade. Buiten deze tijden kunt u op de Spoedeisende Hulp en diverse poliklinieken terecht bij automaten waar u tegen betaling koffie of thee kunt halen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het restaurant in de centrale hal. 

Met uw kind naar OLVG

Ter voorbereiding op een bezoek aan OLVG. Meer informatie

MijnOLVG

Het patiëntenportaal MijnOLVG is een extra, kosteloze service voor patiënten van OLVG. Naar MijnOLVG

Mobiele telefoon 

Het gebruik van mobiele apparatuur is op elke plek in OLVG toegestaan, tenzij de gebruiker zich in een ruimte bevindt waar met een verbodsbordje is aangegeven dat dit niet mag.

OLVG Informatie- en Entertainmentsysteem OLLIE
(telefoon, televisie, radio en internet) 

Tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis kunt u gratis televisie kijken, internetten en radio luisteren. U betaalt voor het telefoneren naar het buitenland of naar een 06-nummer. Telefoneren naar een vast nummer is gratis. Deze diensten worden gecombineerd in het MultiMediaSysteem OLLIE. 

Openbaar vervoer

OLVG, locatie Oost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Uw Ov-chipkaart kunt u opladen in de centrale hal, tegenover de receptie.

Parkeren

Rondom OLVG, locatie Oost zijn beperkte parkeermogelijkheden. Houdt u er rekening mee dat het vinden van parkeerruimte enige tijd kost. Heeft u een parkeerplaats gevonden, vergeet dan de parkeermeter niet. U kunt ook parkeren in de parkeergarage onder OLVG, locatie Oost: de Oosterparking. Lees meer

Parkeren voor mindervaliden

In de parkeergarage van OLVG, locatie Oost bevinden zich 6 gehandicaptenparkeerplaatsen.

Patiëntenraad

De Patientenraad adviseert het bestuur van OLVG over patiëntenbelangen zoals dienstverlening, toegankelijkheid en bejegening, maar ook over organisatorische en financiële zaken. Het doel is om de kwaliteit en de veiligheid van de medische, de verpleegkundige zorg en de dienstverlening te verbeteren.

Restaurant het Lichtpunt

In de Lichtstraat vindt u bij de liften restaurant het Lichtpunt. In het restaurant bent u van harte welkom voor een drankje, broodje, warme snack of een bescheiden maaltijd. Openingstijden: ma t/m vrij 08.00 - 19.00 uur, in het weekend van 11.00 - 18.30 uur.

Rolstoelen

Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruikmaken van rolstoelen. De rolstoelen staan tegenover de receptie in de centrale hal.

Stiltecentrum en gebedsruimte

Op de eerste verdieping is een stilteruimte waar iedereen rust of bezinning kan zoeken, een kaarsje op kan steken of iets opschrijven in het gebeden/ gedachtenboek. Op de tweede verdieping is een islamitische gebedsruimte.  Beide ruimtes zijn vrij toegankelijk.

Taxi

Wilt u op de terugreis gebruik maken van een taxi? Onze medewerkers van de receptie of beveiliging bellen de taxi voor u.

Toiletten

Toiletten voor bezoekers bevinden zich op de begane grond nabij:

  • de hoofdingang, hier is ook een toilet voor invaliden en een ruimte om baby's te verschonen
  • het restaurant en liften, aan het einde van de Lichtstraat 
  • poliplein 4 (P4), hier is ook een toilet voor invaliden.

Tolken

Het is belangrijk dat u begrijpt wat er tegen u gezegd wordt en dat medewerkers weten wat u wilt zeggen. Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Dan raden wij u aan om een naaste (geen kind) mee te nemen om te tolken. Dit kan alleen als diegene het Nederlands goed beheerst en u zich vertrouwd genoeg voelt om persoonlijke zaken met deze persoon te bespreken. U kunt ook een beroep doen op een tolk via de telefoon. Uw zorgverlener kan een tolk voor u aanvragen.

Vrijwilligers 

In OLVG werken veel vrijwilligers. Zij begeleiden bijvoorbeeld rolstoelpatiënten, en verwijzen patiënten en bezoekers door naar de poliklinieken en verpleegafdelingen. Ook verzorgen zij bloemen op de afdelingen. 

Wifi: gratis internet

In het hele ziekenhuis kunt u gratis internet gebruiken via KPN Hotspots. Als u internet opstart, krijgt u na enkele seconden een inlogscherm van KPN  te zien. Nadat u bent ingelogd, heeft u onbeperkt toegang tot het draadloos netwerk.
In drie stappen bent u online

  1. Activeer wifi op uw laptop, smartphone of tablet en maak verbinding met het draadloze netwerk 'KPN'.
  2. Start de internetbrowser. De HotSpots inlogpagina van KPN verschijnt dan vanzelf.
  3. In het groene vlak vinkt u aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden en klikt u op de 'inloggen' knop. U heeft nu toegang tot internet.

Vragen en/of problemen?

Heeft u vragen over of hulp nodig bij het inloggen op het draadloos netwerk, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van KPN HotSpots via 0800 04 14. De helpdesk is 24/7 bereikbaar. Meer informatie vindt u op de website van KPN.

Winkel

In het winkeltje aan het einde van de Lichtstraat kunt u kranten, tijdschriften, bloemen, cadeautjes en versnaperingen kopen.
Openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.00 uur, in het weekend is de winkel gesloten.