home

OLVG helpt mee in het verminderen van wegwerpplastic : neemt u ook een eigen beker mee?

Sinds 1 mei 2024 bieden we in ons ziekenhuis op veel plekken geen wegwerpbekertjes meer aan. Dat is duurzamer en moet ook vanwege nieuwe wet- en regelgeving. Komt u als bezoeker naar OLVG of heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen we u om een eigen beker mee te nemen. Hiermee voorkomen we dat er jaarlijks in OLVG 4,5 miljoen wegwerpbekertjes bij het afval belanden.

Voor onze patiënten op de verpleegafdelingen verandert er niets. Zij krijgen hun drankje geserveerd in servies van OLVG. Dit was al zo voor de nieuwe wet- en regelgeving. Patiënten in de wachtkamers en op de polipleinen drinken wel uit een eigen beker en ook bezoekers vragen we een eigen beker mee te nemen. Uiteraard gelden de nieuwe afspraken ook voor onze medewerkers. Zo dragen we als ziekenhuis bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

We kunnen ons voorstellen dat het even wennen is. Wilt u meer weten over wat dit betekent voor uw bezoek aan ons ziekenhuis? Lees dan de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen

Patiënten op de verpleegafdelingen krijgen hun drankje geserveerd in servies van OLVG. Dit was al zo voor de nieuwe wet- en regelgeving, dus hier verandert er niks. 

Patiënten in de wachtkamers en op de polipleinen drinken wel uit een eigen beker. Die kunt u meenemen van thuis, maar u kunt ook een herbruikbare beker kopen bij het bezoekersrestaurant op locatie Oost of locatie West. Op locatie Oost zijn de herbruikbare bekers ook te koop bij de Espressobar. 

De drankjes die uitgedeeld worden door de vrijwilligers bij de poliklinieken, worden nog geschonken in wegwerpbekers.

Als u als bezoeker iets wilt drinken op de verpleegafdeling, vragen wij u inderdaad om een eigen beker te gebruiken. Die kunt u meenemen van thuis, maar u kunt ook een herbruikbare beker kopen bij het bezoekersrestaurant op locatie Oost of locatie West. Op locatie Oost zijn de herbruikbare bekers ook te koop bij de Espressobar. 

Als u ongepland naar OLVG moet, kunnen wij natuurlijk niet van u verwachten dat u een eigen beker mee heeft. Bij de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Acute Opname Afdeling (AOA) zijn daarom nog wegwerpbekers beschikbaar. Ook voor bezoekers en begeleiders.

Voor de bezoekersrestaurants op locatie Oost en West en voor de Espressobar op locatie Oost is servies besteld. Tot dat binnen is wordt het drankje voor patiënten en bezoekers nog geserveerd in een wegwerpbeker of in een eigen beker. 

Vanaf 1 mei 2024 zijn bij de bezoekersrestaurants op locatie Oost en West, en bij de Espressobar op locatie Oost, herbruikbare koffiebekers te koop. We bieden verschillende bekers aan, in verschillende prijsklassen. De goedkoopste kost 1 euro.

Neem uw beker weer mee naar uw volgende bezoek aan OLVG.