home

Ons verhaal

OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam.
Met hoofdlocaties in Oost en West.

Ontstaan uit de fusie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis staan wij al ruim anderhalve eeuw midden in de samenleving van uniek Amsterdam. OLVG wil een sleutelrol vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in onze stedelijke omgeving. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam.

Altijd open voor iedereen

Voor OLVG is iedereen uniek. En wij zijn er op betekenisvolle momenten in ieders leven. Daarom stemmen wij onze zorg af op ieders specifieke situatie. Of het nu gaat om een eenvoudige behandeling of een complexe ingreep. Om spoedeisende hulp of chronische zorg. Grote blijdschap of diep verdriet. Wij zijn wel wat gewend.

Betrokken en nieuwsgierig

We zorgen dat patiënten zich zoveel mogelijk thuis voelen. Betrekken iedereen actief bij de behandeling en helpen mensen zelf te beslissen. In nauwe samenwerking met onze zorgpartners, want alleen samen kunnen we zorgen dat de mens echt centraal staat.

Toonaangevend

Samen kunnen wij onze positie als hét toonaangevende stadsziekenhuis van Amsterdam verder invullen. Door de kwaliteit van onze zorg, opleiding en onderzoek nog verder te verbeteren. En door ons nog verder te specialiseren in complexe behandelingen. Zo kunnen wij iedereen in onze stad en regio altijd de beste zorg en behandeling blijven bieden.