home

Queer & Pride 2024 in de spotlight bij OLVG

Foto van de Pride loper in de lichtstraat op OLVG, locatie Oost

Het zijn de weken van Queer & Pride in Amsterdam en ook bij OLVG besteden we daar de komende weken extra aandacht aan. Het overkoepelende thema vanuit de Pride organisatie van dit jaar is ‘Together’ (‘Samen’). Iedereen is altijd welkom bij OLVG. We vinden het belangrijk dat we deze boodschap niet alleen nu uitdragen, maar ons hier het hele jaar voor inzetten.

Iedereen is welkom in ons ziekenhuis. Het is iets waar we voortdurend aandacht aan moeten besteden en waarin we dagelijks kunnen leren en verbeteren. We streven er altijd naar om dit op een goede en waardige manier te doen. Bij ons mag je zijn wie je bent en wie je wilt zijn.

Zorgen voor blijvende aandacht

In het ziekenhuis besteden we deze weken ook extra aandacht aan de thema’s seksualiteit, gender en inclusief zijn in de zorg. Thema’s waar we het hele jaar scherp op willen zijn. Het is belangrijk dat zowel patiënten als medewerkers zich gezien en gehoord voelen, want dat is een van de kernwaarden van OLVG. Het is iets waar we ook elke dag weer in leren en dat blijven we doen.

Canal Parade

Net als voorgaande jaren vaart OLVG ook dit jaar weer mee tijdens de Canal Parade. Net als vorig jaar in SAMENwerking met Amsterdam UMC. Zien we je langs de kade op zaterdag 3 augustus?