home

Deze zomer hinder rond Amsterdam door wegwerkzaamheden

Foto van de Coentunnel

Wie deze zomer met de auto via de Ring A10 naar OLVG wil, doet er goed aan om van te voren op de website van Rijkswaterstaat te kijken.  Door verschillende onderhoudsprojecten aan zowel de noordkant als de zuidkant van de Ring, kunnen weggebruikers fors extra reistijd nodig hebben. Dit geldt zowel voor de route naar OLVG locatie Oost als locatie West.

Onderhoud Zeeburgerbruggen

Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september 2024 vindt er groot onderhoud aan de Zeeburgerbruggen plaats. Daarbij wordt een deel van de A10 voor het verkeer afgesloten. Het gaat om het stuk tussen knooppunt Watergraafsmeer en op- en afrit Durgerdam, bij de Zeeburgerbruggen. Eerst wordt het deel richting Amsterdam-Noord (de buitenring) afgesloten, dan het deel richting Amsterdam-Oost (de binnenring). De extra reistijd kan op drukke momenten oplopen tot tussen de 30 en 60 minuten. Lees hier meer informatie over het onderhoud aan de Zeeburgerbruggen.

Onderhoud 2e Coentunnel

De Coentunnel bevat beton dat bij extreem grote brand minder brandwerend kan zijn. Daarom plaatst Rijkswaterstaat hittewerende platen. Van vrijdag 19 juli 21.00 uur tot maandag 9 september 05.00 uur is de wisselbuis voor al het verkeer afgesloten. Tijdens de ochtendspits (richting Amsterdam-West) en avondspits (richting Amsterdam-Noord) is het niet mogelijk een wisselbuis in te zetten. Daarom is er op dat moment een rijstrook minder beschikbaar. Dit kan voor vertraging zorgen. Lees hier meer informatie over de werkzaamheden aan de 2e Coentunnel.

OLVG goed bereikbaar met de fiets en het OV

Met of zonder werkzaamheden adviseren wij iedereen om met de fiets of openbaar vervoer naar ons ziekenhuis te komen. Naast oponthoud op de Ring is dit beter voor het milieu en scheelt het hoge parkeerkosten. Kom alleen met de auto als het echt niet anders kan.