Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij een vroegtijdige puberteit begint de puberteit eerder dan verwacht. Bij meisjes is vaak geen oorzaak te vinden voor een vroegtijdige puberteit. Bij jongens komt het vaak door te veel hormonen in het bloed. De arts probeert een oorzaak te vinden.
Uw kind krijgt een lichamelijk onderzoek en een bloedonderzoek. Soms is het nodig om een echo van de bijnieren, eierstokken of de zaadballen te maken. Om de botleeftijd te onderzoeken, maakt de arts vaak een röntgenfoto van de hand en pols. De botleeftijd kan anders zijn dan de echte leeftijd van uw kind.
De behandeling bij vroegtijdige puberteit hangt af van de oorzaak. De arts bespreekt met u en uw kind welke behandeling mogelijk is. Meestal is dit een behandeling met een medicijn. Dit medicijn zorgt ervoor dat het lichaam minder geslachtshormonen maakt. Hierdoor ontwikkelt uw kind zich langzamer. Uw kind krijgt een behandeling tot uw kind de juiste leeftijd heeft bereikt voor de puberteit.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie Oost, P4
020 599 30 38 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie West, route 32
020 510 88 90 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl