Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bent u zwanger of mogelijk zwanger?Neem dan voor het onderzoek contact op met uw arts. Tijdens een zwangerschap doen we liever geen onderzoek met straling. Geeft u borstvoeding?Via de borstvoeding krijgt uw baby een kleine hoeveelheid radioactieve vloeistof binnen. Wij adviseren u om de borstvoeding tot 24 uur na het onderzoek af te kolven en weg te gooien. |
Bij dit onderzoek gebruiken we een radioactieve vloeistof. Daarom mag u geen zwangere vrouw of een kind jonger dan 10 jaar meenemen naar dit onderzoek.
Meestal krijgt u voor het onderzoek een middel om rustig te worden. Door dit middel mag u na het onderzoek niet zelf naar huis rijden of fietsen. Regel daarom vooraf dat iemand u met de auto naar huis kan brengen.
Wij bellen u voor het onderzoek om de voorbereiding met u te bespreken.
U mag 4 uur voor het onderzoek niet meer eten. U mag wel water drinken om uw medicijnen in te nemen.
Insulinepomp: Zet 4 uur voor het onderzoek de insulinepomp uit. Plaats voor die tijd de insuline-pomp in de nachtstand of basisstand. Na het onderzoek zet u de insulinepomp weer aan.
Insuline-injecties: Vanaf 4 uur voorafgaand aan het onderzoek mag u niet meer eten en drinken.
Wij bellen u voor het onderzoek om de voorbereiding met u te bespreken.
Ontbijt voor 8.00 uur in de ochtend en neem dan uw normale dosis medicijnen in. Gebruik geen middageten. U mag wel water drinken om uw medicijnen in te nemen.
Insulinepomp: Zet 4 uur voor het onderzoek de insulinepomp uit. Plaats voor die tijd de insulinepomp in de nachtstand of basisstand. Na het onderzoek zet u de insulinepomp weer aan.
Insuline-injectie: Vanaf 4 uur voorafgaand aan het onderzoek mag u niet meer eten en drinken.
Soms ontvangen wij de radioactieve vloeistof niet op tijd. Het onderzoek kan dan helaas niet doorgaan. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Wij vertrouwen op uw begrip.
Na het onderzoek mag u meteen naar huis. Als u een middel heeft gehad om rustig te worden, raden wij het af om zelf te rijden, te fietsen of te reizen met het openbaar vervoer.
Vraag of iemand u met de auto naar huis brengt.
De uitslag van het onderzoek is niet meteen bekend. De arts die het onderzoek heeft aangevraagd, bespreekt de uitslag met u.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Afdeling Nucleaire Geneeskunde, locatie West, route 12
020 510 88 77 (op werkdagen van 08.15 tot 16.45 uur)
nucleairegeneeskunde@olvg.nl