Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
In de elleboog komt het bot van de bovenarm en de botten van de onderarm samen. Deze botten vormen het gewricht.
Rondom het gewricht zit weefsel. Bij elleboog inklemming is er een irritatie van dit weefsel. Het weefsel wordt dan dikker. Het weefsel kan dan klem zitten tussen de botten.
De inklemming kan ontstaan door:
Bij elleboog inklemming heeft u vaak last een stijve arm of van pijn. Ook is het soms moeilijker om uw elleboog te strekken. Als u uw elleboog strekt, hoort u soms een ploppend geluid.
Als het mogelijk is, krijgt u fysiotherapie als behandeling voor elleboog inklemming. De fysiotherapeut helpt u om uw elleboog op een goede manier te gebruiken. Soms zijn er aanpassingen nodig in het werk dat u doet.
Als u klachten heeft van de plooi van uw elleboog, kunt een injectie krijgen. U krijgt dan een injectie met pijnstillers en ontstekingsremmers. De injectie werkt meestal een paar maanden.
Na de injectie heeft u eerst iets meer pijn aan uw elleboog. De pijn wordt snel minder. Soms heeft u in de 2 dagen na de injectie last van opvliegers. Uw gezicht en hals worden dan opeens rood en u gaat zweten. Dit gaat vanzelf weer over.
Als fysiotherapie en de injectie niet helpen, bespreekt de arts met u of een operatie nodig is.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Orthopedie, locatie Oost, P3
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl
Polikliniek Orthopedie, locatie West, route 5
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl