Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij osteoporose breekt uw lichaam veel bot af. Hierdoor heeft u meer kans om een bot te breken. Als behandeling kunt u injecties met het medicijn denosumab krijgen. Denosumab zorgt dat uw botten minder snel afbreken. Hierdoor worden uw botten sterker en breekt u minder snel een bot.
Denosumab blijft 6 maanden in uw lichaam. Daarom krijgt u elke 6 maanden een injectie met denosumab. U kunt ook zelf de injecties geven.
Als u geen nieuwe injecties met denosumab krijgt, breekt uw lichaam het bot snel weer af. De kans op breuken van wervels of andere botten wordt dan groter. Het is daarom belangrijk dat u de injectie niet uitstelt of overslaat.
De arts bespreekt met u de mogelijkheden voor het ontvangen van de medicijnen en het geven van de injecties.
Neem voor uw behandeling contact op met de polikliniek Geriatrie in de volgende situaties:
Na een injectie met denosumab kunt u last krijgen van:
Er is een kleine kans op cellulitis. Dit is een ontsteking van de huid.
In de bijsluiter van het medicijn vindt u alle bijwerkingen voor denosumab.
Als u denosumab een lange tijd gebruikt, is er een hele kleine kans dat uw kaakbot afsterft of dat u een atypische breuk in uw bovenbeen krijgt.
Het afsterven van het kaakbot gebeurt vaker als uw gebit niet gezond is, als u rookt of veel alcohol gebruikt. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig naar de tandarts gaat. Vertel altijd aan de tandarts dat u denosumab gebruikt.
U kunt zelf ook zorgen dat uw botten sterker worden:
Neem contact op met de polikliniek Geriatrie als u 1 van de volgende klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Geriatrie, locatie Oost, P2
020 510 81 75 (op werkdagen van 08.15 uur tot 16.15 uur)
Polikliniek Geriatrie, locatie West, route 34
020 510 81 75 (op werkdagen van 08.15 uur tot 16.15 uur)