home

Dagopname operatiekamers

Vanwege de korte verblijfsduur is bezoek niet mogelijk.

De dag van de operatie
Op de dag van het onderzoek of de operatie moet u zich melden op de afgesproken tijd bij de balie van de Dagbehandeling.

Voor locatie oost:
De afdeling Dagbehandeling vindt u op de eerste etage op F1. De eerste etage bereikt u door bij binnenkomst via de hoofdingang de eerste liften aan uw linkerhand of de trap aan de rechterkant te nemen. Op de eerste etage volgt u de borden naar de Dagbehandeling.

Voor locatie west:
De afdeling Dagbehandeling vindt u op de derde etage op B3. De derde etage bereikt u door bij binnenkomst via de hoofdingang, route 31 te volgen, u kunt de lift nemen of met de trap naar boven gaan. Op de derde etage volgt u route 31 en de borden naar de Dagbehandeling B3.

Het opnamegesprek
U krijgt eerst een opnamegesprek met de verpleegkundige. De verpleegkundige stelt een aantal vragen over uw gezondheidstoestand en legt uit wat er gaat gebeuren. Tijdens dit gesprek kunt u eventuele vragen stellen en doorgeven wie de contactpersoon is. De contactpersoon wordt na de operatie gebeld door de verpleegkundige om af te spreken hoe laat u opgehaald kan worden.

De operatie
Na het opnamegesprek met de verpleegkundige wordt de operatiekleding aangetrokken. Als u geopereerd wordt, brengen we u per bed naar de operatiekamer. U draagt dan een papieren muts en operatiekleding.

Na de operatie
Na de operatie, de behandeling of het onderzoek wordt u naar de uitslaapkamer (Recovery) gebracht en beoordeelt de recoveryverpleegkundige in overleg met de anesthesioloog wanneer u terug kan naar de afdeling Dagbehandeling.

Naar huis
De arts, de verpleegkundige en de anesthesioloog beoordelen samen wanneer de patiënt naar huis kan. Wij adviseren om door een volwassene naar huis te worden gebracht. Wij raden af om met het openbaar vervoer te reizen.

Voor klinische patiënten wordt dit door de verpleegkundige van de afdeling geregeld. Patiënten in dagbehandeling dienen dit zelf te regelen.

Telefonische bereikbaarheid Dagbehandeling

Locatie oost:
Voor de tijd van de operatie belt u een dag voor de opname tussen 15.00 en 16.00 uur op het telefoonnummer (020) 599 24 95

Voor overige vragen zijn wij bereikbaar op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur op het telefoonnummer (020) 599 21 68

Locatie West:
De datum en tijd van de operatie krijgt u van de planner van het specialisme dat u gaat opereren:

opnameplanning afdeling Chirurgie
telefoonnummer (020) 510 87 45 (ma t/m vrij 11.00 – 12.00 uur)

opnameplanning afdeling Orthopedie
telefoonnummer (020) 5993650

voor overige vragen kunt u bellen met de verpleegafdeling B3 (Dagbehandeling)
telefoonnummer (020) 510 84 34 ( ma t/m vrij 7.00-18.00 uur)

voor planning van kinderen kunt u contacht opnemen met de 
polikliniek Kindergeneeskunde, locatie West
telefoonnummer (020) 510 88 90 (ma t/m vrij 8.00 – 16.30 uur)