Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Soms heeft u na uw behandeling in OLVG nog zorg nodig buiten OLVG. Dit kan thuiszorg zijn of een opname in een zorginstelling, zoals een verpleeghuis. Als zorg nodig is, komt een transferverpleegkundige naar u toe. De medewerker regelt samen met u de zorg na uw verblijf.
Thuiszorg of verblijf in een zorginstelling kan nodig zijn om te herstellen, te revalideren of om te gaan wonen. De transferverpleegkundige onderzoekt wat voor u de mogelijkheden zijn voor de zorg na uw verblijf in OLVG. Uw arts besluit wanneer u met ontslag gaat en hoe en waar u verder de zorg gaat krijgen. Bij overplaatsing naar het verpleeghuis gaat u naar een verpleeghuis in Amsterdam of buiten Amsterdam.
Het is niet altijd mogelijk dat u naar de zorginstelling gaat die u of uw naasten graag willen. Bijvoorbeeld omdat er te weinig plaats is of te weinig personeel. We moeten u toch naar die zorginstelling overplaatsen, omdat uw plek in OLVG nodig is voor andere patiënten.
Als u in de zorginstelling bent, kunt u daar zo nodig overleggen of overplaatsen naar de zorginstelling van uw keuze mogelijk is.
We vertrouwen op uw begrip.
OLVG biedt medische zorg. Als de medische behandeling klaar is, is uw bed nodig voor een andere patiënt. Als u nog andere zorg nodig heeft, regelen wij dit samen met u. Dit gaat op de volgende manier:
U kunt voor of tijdens uw verblijf in OLVG ook al zaken regelen. Dit doet u zelf of met hulp van uw naasten. De hulp kan bijvoorbeeld zijn:
Als u zorg na uw verblijf nodig heeft, helpt een transferverpleegkundige van het Transferpunt u met het regelen van zorg na uw verblijf in OLVG.
De transferverpleegkundige helpt u met het regelen van de volgende zaken:
Vraag uw zorgverzekeraar naar vergoeding van de kosten. Als u zorg krijgt via de Wet Langdurige Zorg dan betaalt u een eigen bijdrage.
Als u WMO aanvraagt, onderzoekt de gemeente eerst wat u zelf nog kan en welke ondersteuning u nodig heeft. En of uw naasten u kunnen helpen. Het onderzoek gebeurt samen met u en uw naasten. Ook kijkt de gemeente of u al zorg en ondersteuning krijgt vanuit andere wettelijke regelingen. De ondersteuning is gratis. Het onderzoek kan 6 weken duren.