Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Wil je weten wat er gebeurt als je een paar uur per week investeert in iets wat écht een verschil maakt? Hoe jong of oud je bent, vrijwilligerswerk in OLVG biedt je de kans om niet alleen anderen te helpen, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Hier leer je vaardigheden die van onschatbare waarde zijn, zoals geduld, inlevingsvermogen, communicatie en leiderschap – belangrijke kwaliteiten die werkgevers zoeken en die jou als persoon laten groeien.
Elke gesprek dat je voert is een kans om iets nieuws te ontdekken, over anderen, de wereld en vooral over jezelf. Misschien ontdek je verborgen talenten of passies die je nooit eerder had opgemerkt. Stel je voor wat dat kan betekenen voor je toekomst. Vrijwilligerswerk in een ziekenhuis is de ultieme win-win situatie: je biedt troost aan patiënten, tovert een glimlach op het gezicht van een kind, en je werkt tegelijkertijd aan je eigen persoonlijke en professionele groei.
Met slechts een paar uurtjes per week kun jij levens veranderen, inclusief dat van jezelf.
Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in OLVG door patiënten dat beetje extra te aandacht en ondersteuning te geven, naast de zorg van artsen en verpleegkundigen. En met die extra aandacht en service maak je als vrijwilliger het verblijf van een patiënt in het ziekenhuis net wat aangenamer. Met ruim 200 andere vrijwilligers verdeeld over 3 locaties (Oost, West en Spuistraat), ben je een onmisbare schakel in het zorgproces.
Of je nu gepensioneerd bent, je wacht tot je studie begint of dat je je oriënteert op een carrière in de zorg of in OLVG, onze vrijwilligers hebben 1 ding gemeen. Ze doen graag iets voor een ander. Met betrokkenheid en passie zetten onze vrijwilligers zich dagelijks in voor onze patiënten en bezoekers.
Om zichzelf te ontwikkelen en kennis te vergroten
Margot (25 jaar): Ik bewonder de zorg en wilde er meer over leren. Als vrijwilliger bij de SEH (Spoedeisende Hulp) help ik verpleegkundigen en artsen met kleine niet-medische taken en probeer ik het gezellig te maken voor patiënten die lang moeten wachten.
Om te oriënteren op een baan in de zorg
Gerard (28 jaar): Ik wilde weten of werken in de zorg iets voor mij was. Als vrijwilliger leerde ik het ziekenhuis kennen en nu heb ik een betaalde baan bij de balie!
Kelly (32 jaar): Na jaren in de horeca wilde ik in de zorg werken, maar zonder ervaring was dat moeilijk. Na anderhalf jaar vrijwilligerswerk bij OLVG kon ik instromen in de opleiding voor verpleegkundige.
Om vrije tijd op een waardevolle manier te besteden
Inez (47 jaar) en Joost (69 jaar): Na een middag werken in het ziekenhuis voel ik me heel gewaardeerd en ga ik blij naar huis.
Pieter (51 jaar): Als patiënt heb ik veel steun gehad aan de kerkdiensten en concerten in de kapel. Eenmaal beter heb ik me aangemeld om daarbij als vrijwilliger te helpen. Soms rijd ik mensen naar de kapel, soms zing ik mee in het koor. Ik doe het allebei met veel plezier.
Ray (55 jaar): Naast mijn baan wilde ik graag een paar uur vrijwilligerswerk doen. Bij OLVG kan ik flexibel werken met kwetsbare ouderen. Fantastisch!
Om eigen netwerk te vergroten en (nieuwe) mensen te ontmoeten
Ella (64 jaar): Na mijn pensioen had ik nog veel energie en wilde ik niet helemaal stoppen met werken. Nu werk ik elke dinsdagochtend als vrijwilliger bij Patiëntenbegeleiding. Elke week is anders en ik voel me weer onderdeel van een team.
Henny (75): Door mijn vrijwilligerswerk heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, die ook nog bij mij in de buurt wonen.
Meestal werk in je blokken van 4 uur per keer. Dit kan een of meerdere keren per week zijn of per maand of op oproepbasis, afhankelijk van jouw wensen. Bij de start van je vrijwilligerswerk krijg je een taakomschrijving en worden afspraken gemaakt met betrekking tot het inwerken.
Als vrijwilliger ondersteun je patiënten, bezoekers en medewerkers op verschillende manieren. Werkzaamheden die voorkomen zijn:
Als vrijwilliger kun je rekenen op een uitgebreide introductie en training op de werkvloer en uitstekende begeleiding. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende trainingen zoals Omgaan met dementie, Reanimatie, Brandpreventie en Handmassage.
• Je hebt goede sociale vaardigheden en kunt makkelijk contact leggen
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
• Je bent lichamelijk in staat de werkzaamheden zonder beperkingen uit te voeren
OLVG kan regelmatig nieuwe vrijwilligers gebruiken die sociaal, betrokken, betrouwbaar en behulpzaam zijn. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te werken en ben je ouder dan 18 jaar? Stuur een e-mail met je contactgegevens en je motivatie naar vrijwilligers@olvg.nl
Een screening maakt deel uit van de procedure.
Neem voor meer informatie contact met ons op via 020 510 8825 (West) of 020 510 8824 (Oost).