Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De prostaat is een klier in de onderbuik. De prostaat ligt onder de blaas. De prostaat voegt vocht toe aan de zaadcellen. De zaadcellen blijven door het vocht leven. De prostaat is vooral van belang voor de vruchtbaarheid.
Als u ouder wordt, kan uw prostaat groter worden. Door de prostaat loopt de plasbuis. Als uw prostaat groter wordt, kan de plasbuis dichtgedrukt worden. U kunt dan klachten krijgen bij het plassen:
Als u klachten heeft bij het plassen door een vergrote prostaat, kunt u een behandeling krijgen met een Urolift. Met een Urolift plaats de arts 2 of meer ankertjes in de prostaat zodat er meer ruimte komt rond de plasbuis. Het is niet nodig om weefsel van de prostaat te verwijderen. De behandeling heeft geen gevolgen voor het krijgen van een erectie of een zaadlozing. Een Urolift is een veilige behandeling.
De behandeling gebeurt via de plasbuis. U krijgt een plaatselijke verdoving.
Als u na de behandeling niet kunt plassen, krijgt u voor 3 tot 4 dagen een verblijfskatheter voor thuis.
Voor het verwijderen van de verblijfskatheter komt u weer naar het ziekenhuis.
Als u zich goed voelt, mag u na de behandeling meteen naar huis. Zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer raden wij af. Vraag of iemand u met de auto naar huis brengt.
U kunt na uw behandeling de volgende klachten hebben:
Doe het na de behandeling rustig aan. Na de behandeling heeft u kans op een nabloeding. Als u bloedverdunners gebruikt heeft u meer kans op een nabloeding.
Tot de eerste week na uw behandeling
U mag geen seks hebben. U mag ook niet klaarkomen. Als na een week de seks pijn doet raden wij aan om nog 2 extra weken te wachten. Het is normaal dat er bloed bij het sperma zit.
De eerste 2 weken na uw behandeling
U komt ongeveer 6 weken na de behandeling op controle bij de polikliniek. U krijgt u een afspraak mee.
Iedere behandeling heeft risico’s. Bij deze behandeling bestaat een kleine kans op een nabloeding of een infectie.
Bel meteen de afdeling Urologie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Urologie, locatie Oost, P3
020 510 86 94 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
urologie@olvg.nl
Verpleegafdeling Urologie, locatie Oost, B7
020 599 27 03 (bij spoed, dag en nacht bereikbaar)
Continentieverpleegkundige
020 599 36 98 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de afdeling niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.