Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Veel gezocht: Vacatures, Orthopedie, Bloedafname
MijnOLVG is het patiëntenportaal van OLVG. In MijnOLVG kunt u uw medische gegevens zien. Op elk moment, wanneer het u uitkomt. OLVG breidt MijnOLVG steeds verder uit, zodat u zelf meer digitaal kunt regelen. Met MijnOLVG kunnen we u sneller helpen. Lees meer informatie op de webpagina: MijnOLVG.
Alles wat u eet gaat via uw slokdarm naar de maag, dunne darm en dikke darm. In de darmen verandert het eten in ontlasting. De endeldarm slaat ontlasting op. De anus is ook een deel van de endeldarm. De ontlasting verlaat het lichaam via de anus.
Bij problemen met de darmen moet de arts soms de dikke darm of een deel van de dikke darm verwijderen. De arts probeert dan de stukken darm te hechten. Soms is het nodig om een stoma te maken. Dit is een kunstmatige uitgang van de darm in uw buikwand. Ontlasting gaat dan niet meer via de anus uit het lichaam. De ontlasting gaat via de stoma naar een zakje op uw buik. Een stoma bij de dunne darm heet een ileostoma.
Er zijn 2 manieren om een ileostoma aan te leggen: een eindstandig stoma of een dubbelloops stoma. Afhankelijk van uw situatie krijgt u tijdelijk een stoma of een blijvend stoma. Uw arts bespreekt het met u.
Voor de operatie legt de consulent stomazorg uit wat een stoma is en wat de gevolgen kunnen zijn voor uw dagelijks leven. Samen bespreekt u de beste plek voor de stoma op uw buik. De chirurg probeert de stoma daar te plaatsen. Soms blijkt tijdens de operatie dat de stoma toch op een andere plek moet komen.
Er zijn veel soorten opvangsystemen voor een stoma. Opvangsystemen zijn de materialen die u gebruikt om de ontlasting op te vangen.
Er zijn verschillende soorten en merken opvangmateriaal.
Na de operatie bespreekt u met de consulent stomazorg welk opvangmateriaal het beste bij u past. U leert hoe u hiermee moet omgaan.
Neem contact op met de consulent stomazorg als u 1 of meer van de volgende klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? U kunt ons bellen tijdens het spreekuur stomazorg.
Stomazorg, locatie Oost
020 599 34 00 (op werkdagen van 09.00 tot 10.30 uur)
stomazorg@olvg.nl
Stomazorg, locatie West
020 510 86 20 (dinsdag van 09.00 tot 10.30 uur)
020 510 89 11 (dinsdag van 09.00 tot 10.30 uur)
stomazorg@olvg.nl
For translating the text, please follow the instructions below:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose 'Vertalen'.
3. Select the preferred language.
4. You can now read and/or listen to the translated text.
Please note that the text has been translated using third-party software. The most accurate translation possible was generated; however, no automated translation is perfect, and automated translations are not a replacement for human translators. Translations are offered as a service to the users of this website. There is no guarantee that the translation will be accurate, reliable or correct. OLVG is in no way responsible for the actual translation. If you have any questions, you should always consult your doctor.
Met "compleet" werkt alles het best. Maar je kunt ook kiezen voor een ander niveau. Je keuze kun je natuurlijk altijd aanpassen.