Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Veel gezocht: Vacatures, Orthopedie, Bloedafname
MijnOLVG is het patiëntenportaal van OLVG. In MijnOLVG kunt u uw medische gegevens zien. Op elk moment, wanneer het u uitkomt. OLVG breidt MijnOLVG steeds verder uit, zodat u zelf meer digitaal kunt regelen. Met MijnOLVG kunnen we u sneller helpen. Lees meer informatie op de webpagina: MijnOLVG.
Als delen van uw lichaam langer dan 24 uur niet goed functioneren en als er ontstekingen te zien zijn op de MRI scan, kan dit een klinisch geïsoleerd syndroom zijn. In het Engels heet dit Clinically Isolated Syndrome. De afkorting hiervan is CIS.
CIS ontstaat door een ontsteking van het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg.
Bij CIS kunt u de volgende klachten hebben:
De klachten bij CIS lijken erg op de klachten van Multiple Sclerose, ook wel MS genoemd). Bij CIS heeft u 1 keer een ontsteking met klachten. Bij MS heeft u vaker een ontsteking met klachten.
Of het CIS of MS is, hangt ook af van de plaats van de afwijkingen en of er ontstekingsactiviteit op de MRI-scan te zien is.
U kunt meer over MS lezen op de webpagina: multiple sclerose.
In de hersenen en het ruggenmerg zitten zenuwen. Om de zenuwen zit een laagje ter bescherming. Door een ontsteking kan dit laagje beschadigen of verdwijnen. Als dit gebeurt kunnen de zenuwen signalen van de hersenen moeilijker doorgeven aan uw lichaam. Hierdoor kunt u ineens problemen hebben. Vaak herstelt het centrale zenuwstelsel zichzelf, waardoor de klachten verdwijnen.
De oorzaak van CIS is niet bekend. Virusinfecties, de ziekte van Pfeiffer, eetgewoontes, roken en te weinig zonlicht kunnen zorgen voor een grotere kans op CIS verhogen. Welke en hoeveel invloed deze zaken hebben is niet bekend.
Als u CIS heeft, kunt u medicijnen krijgen die bij MS worden voorgeschreven. Door deze medicijnen kunt u een kleinere kans hebben dat u MS krijgt.
Soms krijgt u het advies om niet meteen te starten met MS-medicijnen. U krijgt dan regelmatig een MRI. De neuroloog kijkt steeds naar de uitslag en bespreekt met u wat de beste behandeling is.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Neurologie, locatie Oost, P3
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)
Polikliniek Neurologie, locatie West, route 12
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)
Polikliniek Neurologie, locatie Spuistraat 239
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)
For translating the text, please follow the instructions below:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose 'Vertalen'.
3. Select the preferred language.
4. You can now read and/or listen to the translated text.
Please note that the text has been translated using third-party software. The most accurate translation possible was generated; however, no automated translation is perfect, and automated translations are not a replacement for human translators. Translations are offered as a service to the users of this website. There is no guarantee that the translation will be accurate, reliable or correct. OLVG is in no way responsible for the actual translation. If you have any questions, you should always consult your doctor.
Met "compleet" werkt alles het best. Maar je kunt ook kiezen voor een ander niveau. Je keuze kun je natuurlijk altijd aanpassen.