Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een verzakking (of: prolaps) van de endeldarm betekent dat de endeldarm verbuigt. Soms kan de endeldarm buiten het lichaam komen.Een verzakking heet ook prolaps.
Een verzakking van de endeldarm is niet gevaarlijk. Het kan wel zorgen voor pijn, verlies van slijm en bloed, of ongewild verlies van ontlasting. De verzakking kan inwendig of uitwendig zijn.
Om de verzakking van de endeldarm te herstellen, krijgt u een operatie. Er zijn 2 soorten operaties mogelijk:
U bespreekt met de arts welke operatie het beste bij u past.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 4 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 4 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
De dag voor de operatie moet u uw darmen voorbereiden voor de operatie. Deze voorbereiding betekent dat u 2 flesjes met een speciaal drankje moet drinken. De drankjes kunt u ophalen bij de apotheek en neemt u thuis in.
U krijgt via een infuus de narcose. Dit is de verdoving, hierdoor raakt u in een diepe slaap.
Iedere operatie heeft risico’s. Bel meteen de polikliniek Chirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Chirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
chirurgie@olvg.nl
Polikliniek Chirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de polikliniek Chirurgie niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Verpleegafdeling Chirurgie.
Verpleegafdeling Chirurgie B5, locatie Oost
020 599 25 03 (bij spoed dag en nacht bereikbaar)
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.