Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een fixateur externe kan nodig zijn in verschillende situaties:
Hoe lang de fixateur externe moet blijven zitten, verschilt per persoon.
Vaak is de fixateur externe tijdelijk nodig als iemand een breuk heeft waarbij de huid is beschadigd. Als de zwelling is afgenomen en de wonden voldoende zijn genezen, zet de arts de breuk meestal inwendig vast. Meestal duurt dat 2 tot 3 weken. Soms blijft de fixateur zitten tot de breuk genezen is. Dit kan wel 2 tot 4 maanden duren.
Bij een beenverlenging kan het soms wel 1 jaar duren.
U vult een vragenlijst in via patiëntenportaal MijnOLVG als voorbereiding op uw behandeling of onderzoek. Daarna hoort u welke soort verdoving u krijgt.
Meestal hoort u dit online via MijnOLVG. Heel soms is een telefonische afspraak of een bezoek aan de polikliniek Anesthesiologie nodig. Een medewerker van de afdeling Anesthesiologie neemt dan contact met u op.
Kijk voor meer informatie op de webpagina: Verdoving bij een onderzoek of operatie.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 4 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 4 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
De plek waar de pennen in de huid gaan, noemen we pengaten. Het is belangrijk om de pengaten goed te verzorgen. Anders kan er bij de pengaten een ontsteking ontstaan. Voordat u naar huis gaat, legt de verpleegkundige uit hoe u de pengaten schoonmaakt.
U heeft het volgende nodig:
U moet de pengaten elke dag schoonmaken. Doe dit tijdens of na het douchen.
Ontstekingen van de plek waar de pen de huid ingaat, kunt u tegengaan door een goede verzorging. Soms ontstaat toch een ontsteking.
Als het bot goed is hersteld, verwijdert de arts de fixateur externe. Dit gebeurt meestal op de polikliniek of op de Gipskamer. Meestal is een verdoving niet nodig.
Bel na een operatie ook bij deze klachten:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek waar u onder behandeling bent via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Traumachirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Traumachirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Verpleegafdeling Chirurgie, locatie West, A4
020 510 84 14 en 020 510 82 14 (bij spoed dag en nacht bereikbaar)