Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij een diagnostische hysteroscopie kijkt de arts via een hysteroscoop in uw vagina naar de binnenkant van uw baarmoeder. Een hysteroscoop is een lange buis met een camera. De arts ziet dan de binnenkant van uw baarmoeder op een scherm.
Als het nodig is, kan de arts tijdens de hysteroscopie kleine ingrepen doen. Bijvoorbeeld het verwijderen van een spiraal.
Soms is een grotere behandeling nodig. Bijvoorbeeld bij een vleesboom.
Meestal krijgt u bij een diagnostische hysteroscopie geen verdoving of plaatselijke verdoving. Het is ook mogelijk of een ruggenprik of roesje te krijgen. U blijft dan de hele dag in het ziekenhuis.
Er zijn verschillende redenen voor een diagnostische hysteroscopie:
Tijdens een hysteroscopie kan de arts de volgende ingrepen doen:
Een diagnostische hysteroscopie kan worden gemaakt nadat de menstruatie is gestopt, en het liefst voordat er een eisprong is geweest.
Als u anticonceptie gebruikt of als u gesteriliseerd bent, kan het onderzoek gewoon plaatsvinden.
Bent u zwanger of mogelijk zwanger? Dan stellen wij het onderzoek liever uit.
Gebruik na uw laatste menstruatie tot de hysteroscopie condooms.
Voor uw eigen veiligheid moet u voor uw onderzoek soms nuchter zijn. U krijgt hiervoor instructies van een medewerker van de afdeling Anesthesiologie. Meer informatie leest u op de webpagina: Verdoving bij een onderzoek of operatie.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Als u zich goed voelt, mag u na uw behandeling of onderzoek meteen naar huis. Zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer raden wij af. Vraag of iemand u naar huis brengt.
Als u een ruggenprik of een roesje heeft gehad, blijft u een paar uur in het ziekenhuis.
Na het onderzoek heeft u vaak enkele dagen bloedverlies of bruine afscheiding. Ook kan uw onderbuik vaak de eerste dagen nog gevoelig zijn. Wacht met seks tot u geen bloed meer verliest.
Doe het de dag van het onderzoek rustig aan. Probeer niet zwaar te tillen of te sporten. De dag na het onderzoek kunt u alles weer doen.
Als u een ruggenprik of een roesje heeft gehad, raden wij aan om een paar dagen rustig aan te doen. Bijvoorbeeld door vrij te nemen van uw werk.
Na een aantal weken krijgt u de uitslag. Dit kan zijn via een bericht in MijnOLVG, via een telefonische afspraak of via een afspraak op de polikliniek.
Elke ingreep heeft risico’s. Bij een diagnostische hysteroscopie bestaat een kleine kans op bloedverlies of een ontsteking.
Bel meteen de polikliniek Gynaecologie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Gynaecologie, locatie Oost, P1
020 599 34 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Gynaecologie, locatie West, route 22
020 510 88 88 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Gynaecologie, locatie Spuistraat
020 599 91 11 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)