Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Veel gezocht: Vacatures, Orthopedie, Bloedafname
MijnOLVG is het patiëntenportaal van OLVG. In MijnOLVG kunt u uw medische gegevens zien. Op elk moment, wanneer het u uitkomt. OLVG breidt MijnOLVG steeds verder uit, zodat u zelf meer digitaal kunt regelen. Met MijnOLVG kunnen we u sneller helpen. Lees meer informatie op de webpagina: MijnOLVG.
Bij het ademhalen zijn de longen belangrijk. De longen van sommige patiënten op de Intensive Care kunnen minder goed zuurstof opnemen. Om dit te verbeteren, liggen patiënten soms op hun buik. Als een patiënt in buikligging ligt, gaat het opnemen van zuurstof door de longen beter. Het effect van de buikligging wordt na verloop van tijd minder. Daarom draait de zorgverlener de patiënt op een gegeven moment weer op de rug. De arts beslist wanneer de patiënt weer op zijn rug kan liggen.
Meer uitleg over beademing in buikligging ziet u in dit filmpje:
https://www.youtube.com/embed/EBPf2w6cc0g?feature=oembed&enablejsapi=1
Patiënten die in buikligging beademd worden, zijn ernstig ziek. Op de buik liggen is ook niet altijd prettig. Dit is vaak een reden om patiënten met medicijnen in slaap te houden. Bezoek is dan gewoon mogelijk. Ook kunt u tegen de patiënt praten of de patiënt aanraken. De patiënt reageert meestal niet. Toch horen patiënten die in slaap worden gehouden meer dan mensen vaak denken.
Vaak heeft een patiënt extra vocht nodig. Als de patiënt op de buik ligt, gaat het vocht naar het gezicht. Het gezicht van de patiënt kan dan dikker worden. Dit kan er niet fijn uit zien. Om een kapotte huid te voorkomen, draaien de arts en verpleegkundige het hoofd van de patiënt iedere 2 uur. Die kapotte huid heet een drukplek of doorligplek. Als de patiënt weer op zijn rug ligt, verdwijnt de zwelling helemaal.
We beschermen de ogen van de patiënt tegen het liggen op het matras. De verpleegkundige smeert zalf in de ogen en plakt de ogen af met speciale oogpleisters.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? De vertegenwoordiger of contactpersoon van de patiënt kan de Intensive Care altijd bellen.
Intensive Care, locatie Oost
020 599 30 07 (dag en nacht bereikbaar)
Intensive Care, locatie West, route 26
020 510 87 19 (dag en nacht bereikbaar)
For translating the text, please follow the instructions below:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose 'Vertalen'.
3. Select the preferred language.
4. You can now read and/or listen to the translated text.
Please note that the text has been translated using third-party software. The most accurate translation possible was generated; however, no automated translation is perfect, and automated translations are not a replacement for human translators. Translations are offered as a service to the users of this website. There is no guarantee that the translation will be accurate, reliable or correct. OLVG is in no way responsible for the actual translation. If you have any questions, you should always consult your doctor.
Met "compleet" werkt alles het best. Maar je kunt ook kiezen voor een ander niveau. Je keuze kun je natuurlijk altijd aanpassen.